Sony

Sony is een merk dat het natuurlijk absoluut niet alleen van de smartphones moet hebben. Het concern produceert een breed scala aan consumentenelektronica waar de smartphones maar een klein deel van uit maken. Maar toch wilde Sony zich ook op deze markt begeven omdat smartphones natuurlijk wel de toekomst hebben. De mobiele telefoonafdeling werd opgericht in 2001 onder de naam Sony Ericsson, in een joint venture met het Zweedse bedrijf Ericsson. Toen Sony in 2012 de aandelen Ericsson verkreeg, verdween de toevoeging Ericsson uit de naam van het bedrijf.

Sony Xperia
Nadat Sony zelfstandig verder ging als producent van smartphones werden in 2012 de eerste modellen geïntroduceerd. Dit waren de Sony Xperia S, Sony Xperia P en Sony Xperia U. Deze toestellen werden goed ontvangen door de consumenten, waarmee het van oorsprong Japanse bedrijf al snel een redelijk marktaandeel kreeg op de markt voor smartphones voor particulieren. Inmiddels heeft Sony ruim 30 verschillende modellen mobiele telefoons op de markt gebracht, veel daarvan vallen in de categorie middenklassers. Het zijn niet de goedkoopste smartphones, maar zeker ook niet de duurste. Daarom vallen ze wereldwijd goed in de smaak.

Sony maakt smartphones voor een breed publiek
Omdat Sony natuurlijk meer maakt dan alleen smartphones, heeft de smartphone divisie toegang tot technologie die ook op andere terreinen wordt gebruikt en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. De telefoons van Sony beschikken over het algemeen over een goede camera. De behuizing is degelijk en aan het gebruikersgemak is veel aandacht besteed. Vooral in Japan, de thuisbasis van Sony, zijn de smartphones van dit merk erg populair.

Smartphones van Sony zijn breed verkrijgbaar
Sony doet zijn best om bij de introductie van nieuwe modellen met zijn tijd mee te gaan. De concurrentie is moordend en dat voelt ook dit bedrijf terdege. Desondanks heeft Sony zich in de afgelopen jaren weten te handhaven als zelfstandig producent van mobiele telefoons. Het voordeel van smartphones van Sony is dat ze breed verkrijgbaar zijn. Vrijwel alle providers bieden ze aan in combinatie met verschillende abonnementen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een los toestel te kopen. Het voordeel daarvan is dat je voor een veel lager bedrag een contract bij een provider kunt afsluiten en dat je dit geen BKR-registratie oplevert.

Voor- en nadelen op een rijtje:

+             Uitstekende kwaliteit camera
+             Veel van de standaard geïnstalleerde apps zijn verwijderbaar als je deze niet wilt gebruiken
+             Lange accuduur bij gemiddeld gebruik

–              Prijs/kwaliteit verhouding laat soms te wensen over
–              Besturingssysteem Android is soms gevoelig voor virussen