Samsung

Samsung is marktleider als het gaat om smartphones met een Android besturingssysteem. Ondanks dat het merk in 2017 forse problemen had met de introductie van het nieuwste model, dat in een aantal gevallen spontaan in brand vloog, heeft Samsung nog steeds een prima positie op de markt voor smartphones. Mensen die graag een mobiele telefoon hebben die meer kan dan alleen maar bellen en Whatsapp berichten versturen, kiezen graag voor Samsung. Deze telefoons hebben een uitstekende camera en presteren dankzij de goede hardware prima als het gaat om het draaien van apps. Alle aanbieders van mobiele telefonie bieden abonnementen in combinatie met een Samsung telefoon.

Populairste Android toestel
Samsung is nog steeds met afstand de populairste smartphone die op Android draait. Dit besturingssysteem wordt door vrijwel alle smartphones gebruikt, met uitzondering van die andere grootmacht, Apple. Het voordeel van een Android telefoon is dat er net iets meer apps voor te krijgen zijn. Iedereen kan deze programmaatjes maken en beschikbaar stellen, dit gaat iets gemakkelijker dan voor iOS toestellen. Daar komt bij dat Samsung qua prijs net wat aantrekkelijker is, al zijn de nieuwste modellen ook hier flink aan de prijs.

Een trouwe schare fans
Samsung mag zich verheugen in een trouwe schare fans. Ook na de grote problemen met de Samsung 7 die het concern flink wat reputatieschade heeft opgeleverd zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen fans die niets liever willen dan een Samsung mobiele telefoon. Voor Samsung gebruikers geldt dat ze hun telefoon lang niet alleen gebruiken om te bellen. Deze toepassing wordt bijna ondergeschikt aan andere opties. Steeds meer mensen kiezen voor videobellen of voor een populaire berichtendienst om in contact te komen en te blijven met vrienden, familie en zakenrelaties. De uitstekende prestaties van de Samsung smartphones zorgen ervoor dat de gebruikers deze toestellen hoog waarderen.

Populair in combinatie met abonnementen
De smartphones van Samsung zijn populair om aan te schaffen in combinatie met een abonnement. Er zijn behalve de duurdere modellen ook voordelige instapmodellen beschikbaar zodat je ook met een wat lager budget een Samsung kunt kopen. Een ander belangrijk voordeel is dat je een Samsung mobiele telefoon kunt opladen met een standaard snoertje en daarmee dus met iedere basic oplader of powerbank.

De voor- en nadelen op een rijtje:

+             Degelijke telefoons met een goede reputatie
+             Goede prijs/kwaliteit verhouding
+             Prima hardware waaronder een goede camera
+             Opladen met standaard usb-aansluiting

–              Hoge aanschafprijs nieuwste modellen
–              Accuduur niet verbeterd in nieuwste modellen