Motorola

Motorola maakt al vele jaren smartphones. Samen met merken als Nokia was Motorola één van de pioniers die als eerste een smartphone op de markt bracht voor de “gewone man”. Vanaf het begin van deze eeuw zijn mobiele telefoons in rap tempo populair geworden. Dat tegenwoordig vrijwel iedereen met een “mobieltje” op zak loopt is mede te danken aan Motorola. Dit merk is er in geslaagd om zich op de markt te handhaven. En dat is vooral te danken aan de prijs/kwaliteit verhouding van hun mobiele telefoons. Heb jij geen zin om een groot bedrag aan een smartphone uit te geven? Dan is Motorola een goede keuze.

Roerige tijden voor Motorola
Motorola heeft een roerige tijd achter de rug in het land van de smartphones. Het bedrijf ontstond in 2011 toen Motorola zijn mobiele telefoondivisie apart liet voortbestaan onder de naam Motorola Mobility. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door het machtige Google. Google wilde daarmee een stevige vinger in de pap hebben in de markt van mobiele telefonie die draait onder het besturingssysteem Android, dat door Google werd ontwikkeld. Motorola had en heeft een stevige voet aan de grond als het gaat om de markt voor mobiele telefoons in het middensegment. Enkele jaren na de overname besloot Google om Motorola weer af te stoten. Het bedrijf werd overgenomen door Lenovo, onder meer bekend van de productie van laptops. Aan deze overname ging een ontslaggolf van 20% van het personeel vooraf. De naam Motorola zal in de toekomst gaan verdwijnen. Het logo blijft wel bestaan en wordt overgenomen door Lenovo voor de markt voor smartphones.

Een scherp geprijsde smartphone met prima prestaties
Motorola smartphones zijn vooral bedoeld voor mensen die hun mobiele telefoon gebruiken waarvoor hij aanvankelijk is bedoeld: Bellen en berichten versturen. Als je niet zoveel waarde hecht aan een kraakhelder scherm en aan sublieme foto’s die je met je smartphone maakt is dit een prima telefoon voor onderweg. En vergeet niet: De nieuwste modellen van de Motorola smartphone gaan voor bedragen onder de 300 euro over de toonbank. Dat is dus wat anders dan de bedragen die je moet neertellen voor de nieuwste toestellen van de bekende marktleiders. Het ziet er dus naar uit dat de rol van Motorola, ook als straks de naam wijzigt in Lenovo, nog lang niet is uitgespeeld.

De voor- en nadelen op een rijtje:

+             Solide toestel dat prettig in de hand ligt
+             Ruimte voor een extra geheugenkaart en 2 simkaarten
+             Prima accuprestaties
+             Gezien de prijsklasse een prima camera

–              De kleuren van het scherm zijn niet subliem
–              De camera presteert niet geweldig bij weinig licht