LG

LG is een concern dat behalve smartphones ook tal van andere consumentenelektronica maakt. Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Korea en houdt zich naast de consumentenelektronica ook nog bezig met onder andere finance, energievoorziening, handel en chemie. Met recht een multinational dus die wereldwijd opereert. LG is afgeleid Lucky Goldstar. In 1995 werd de nieuwe naam LG bekend gemaakt. Tot die tijd verkocht het bedrijf zijn producten in Zuid-Korea onder de naam Lucky en daarbuiten onder de naam Goldstar. Momenteel heeft de naam LG geen betekenis meer in de zin dat het ergens een afkorting van is. LG heeft zich sinds enkele jaren ook op de markt voor smartphones gestort. Met het uitbrengen van mooi en strak vormgegeven mobiele telefoons heeft LG zich inmiddels een volwaardige plaats op de markt voor smartphones weten te veroveren.

Aandacht voor details en gebruiksgemak
LG besteedt, zoals bij alle consumentenelektronica die dit bedrijf ontwikkelt, veel aandacht aan details. Het apparaat moet er mooi uitzien maar moet daarnaast ook functioneel zijn en prettig in het gebruik zijn. Daarom worden voor de mobiele telefoons van LG de nieuwste technieken toegepast. Een LG smartphone draait op Android, waardoor je in de Google Play Store kunt kiezen uit tienduizenden apps om op je telefoon te installeren, variërend van leuke spelletjes tot de meest uiteenlopende toepassingen.

Hoogwaardige audio
De nieuwste smartphones van LG zijn vooral geliefd vanwege hun uitstekende audio. Op een aantal andere punten blijft de techniek van LG wat achter bij de concurrentie als je hun smartphones vergelijk met modellen in een vergelijkbare prijsklasse. Zo is bij het model V30 de achterzijde van glas gemaakt. Dat ziet er misschien mooi uit, maar het maakt je telefoon wel kwetsbaar. Een keer laten vallen kan tot gevolg hebben dat er een flinke barst in je telefoon zit. Daarnaast is de softwareondersteuning van LG niet altijd optimaal. Maar gelukkig hebben de telefoons van LG ook veel positieve punten. De hoogwaardige audio noemden we al, maar ook de dubbele camera waarmee je prachtige foto’s en video’s kunt maken heeft zeker toegevoegde waarde.

Voor- en nadelen op een rijtje:

+             LG maakt strak en mooi ontworpen smartphones
+             Goede audio kwaliteit bij de nieuwe modellen
+             Een prima camera voor mooie foto’s en video’s

–              De prijs/kwaliteitsverhouding is wat minder gunstig
–              De materiaalkeuze is niet altijd even handig, beschadiging kan snel optreden