Huawei

Huawei is een Chinees bedrijf dat al bestaat sinds 1987. Aanvankelijk concentreerde Huawei zich op het leveren en plaatsen van grote telecomnetwerken voor bedrijven. Ook mobiele netwerken is een core business van het bedrijf, ze zijn wereldwijd marktleider als het gaat om het leveren van telecommunicatienetwerken, waaronder G4 netwerken. Sinds enkele jaren waagt Huawei zich ook op de markt voor smartphones en met succes. Aanvankelijk werden de Huawei mobiele telefoons allen verkocht in China, maar dankzij het internet, dat verkoop wereldwijd een stuk makkelijker maakt, vinden de telefoons nu ook over de rest van de wereld gretig aftrek.

Betaalbare telefoons met goede prestaties
Hoewel ook de prijs voor een Huawei smartphone in de loop der jaren snel oploopt, zijn ze nog steeds een stukje goedkoper dan de nieuwste modellen van de marktleiders. Na aanvankelijke aarzeling over dit relatief onbekende merk groeit ook in Nederland de interesse. Vrijwel alle aanbieders van mobiele telefonie bieden tegenwoordig abonnementen met een Huawei toestel en dat zegt genoeg over de populariteit van deze smartphones.

Camera met uitstekende prestaties
Ook bij Huawei is het besef doorgedrongen dat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken om foto’s te maken. De camera is dus allang geen ondergeschoven kindje meer. Bij de nieuwste modellen is hier in het bijzonder aandacht aan besteed. De Huawei P10 Plus heeft een uitstekende camera met twee lenzen, een aparte lens voor kleur en eentje voor zwart wit. Dit zorgt ervoor dat je er uitstekende foto’s mee kunt maken. Dankzij het grotere diafragma op het laatste model is ook foto’s maken in het donker geen probleem meer.

Een prima instapmodel
Voor wie geen fortuin wil uitgeven aan een mobiele telefoon en toch goede kwaliteit wil hebben is een Huawei toestel een prima keuze. Hoewel hier wel de kanttekening moet worden gemaakt dat de nieuwste modellen van Huawei ook rap in prijs stijgen. Dit is natuurlijk niet vreemd, als je mee wilt draaien aan de top van de markt voor smartphones dan zal je mee moeten met wat de belangrijkste concurrenten doen. Maar Huawei heeft gelukkig nog steeds zeer betaalbare smartphones die prima voldoen voor de gemiddelde gebruiker.

De voor- en nadelen op een rijtje:

+             Huawei is een gerenommeerd bedrijf met uitgebreide kennis en ervaring
+             Smartphones van uitstekende kwaliteit
+             Goede Sony camera’s “aan boord”

–              Huawei is een merk dat in Nederland nog aan de weg timmert en dus minder populair is
–              De prijzen stijgen in rap tempo mee met de concurrentie