HTC

HTC werd in 1997 opgericht en legde zich in het begin vooral toe op het ontwerpen en produceren van PDA’s. Toen de smartphone aan een snelle opmars begon, besloot HTC om de focus vooral daar op te leggen. HTC is een bedrijf dat is gevestigd in Taiwan en dat vanaf halverwege het eerste decennium van de 21e eeuw hard aan de weg timmerde. Dat gebeurde met wisselend succes. De mark leidende positie van Apple en Samsung zorgde ervoor dat het rond 2010 met HTC niet heel erg goed ging. Maar de aanhouder wint en dat gold ook voor HTC. Marktleider zijn ze zeker niet, maar de HTC One die in 2013 werd geïntroduceerd en de opvolgers daarvan zorgden er wel voor dat het bedrijf weer langzaam uit het dal krabbelde.

Overstap van Windows Mobile naar Android
Aanvankelijk draaiden HTC smartphones op het besturingssysteem Windows Mobile. Maar aangezien deze software nooit echt breed voet aan de grond kreeg in smartphone land, besloot HTC om de overstap te maken naar Android. Hiervoor zijn immers veel meer apps verkrijgbaar en dus kiezen consumenten liever voor een mobiele telefoon met dit besturingssysteem. Op een HTC smartphone met Android kun je probleemloos alle apps die beschikbaar zijn installeren. Er worden zowel toestellen geleverd met stock Android als met een aangepaste versie van het besturingssysteem. Het is aan de gebruiker welke keuze hij maakt.

HTC kiest vooral voor een mooi design
HTC investeert bij het produceren van zijn telefoons ook in een mooi design. Dit gaat soms ten koste van de kwaliteit. Zo bevat het nieuwste model in 2017, de HTC U 11, een batterij die bij veel gebruikers frustraties oproept omdat hij wel erg snel leeg is. Ook is het toestel wat kwetsbaar. Heb je een HTC smartphone is het zeker aan te raden om een beschermhoesje te gebruiken om je telefoon voor krassen en valschade te behoeden. Maar dit geldt tegenwoordig voor vrijwel iedere smartphone. HTC installeert op zijn nieuwe modellen een zeer basic versie van Android. Dat heeft als voordeel dat je niet geconfronteerd wordt met apps die je toch niet gebruikt. Wat wel typisch is: Kennelijk heeft HTC een goede band met Mark Zuckerberg, want de Facebook app is voorgeïnstalleerd. Gelukkig voor de niet-fans van dit social media netwerk is de app vrij eenvoudig te verwijderen.

Voor- en nadelen op een rijtje:

+             Mooi ontworpen smartphones
+             De nieuwe modellen zijn stof- en spatwaterdicht
+             Camera en audio van goede kwaliteit
+             Helder scherm

–              De batterijduur valt tegen
–              Vooral de achterkant is kwetsbaar, gebruik van een hoesje zeer aan te raden