Apple

Apple is met afstand één van de bekendste merken als het om smartphones gaat. Apple investeert niet alleen in prestaties, de toestellen moeten er vooral mooi uitzien. Design is voor de mobiele telefoons van Apple erg belangrijk. Dat was al zo met de eerste modellen die op de markt kwamen en dat is met de in 2017 geïntroduceerde iPhone X nog steeds het geval. Aan deze smartphones hangt echter wel een prijskaartje. Het nieuwste model gaat met zijn prijs voor het eerst over de 1000 euro en dat is een forse investering die lang niet iedereen kan en wil doen. Maar voor de echte fans maakt het niet uit, zij blijven hun merk trouw en staan in de rij als er een nieuw model uitkomt. Eens een Apple fan, altijd een Apple fan is een stelling die vaak wel opgaat.

Iedereen aan de iPhone
De iPhone onderscheidt zich allereerst door het besturingssysteem. Draaien verreweg de meeste smartphones op het besturingssysteem Android, iPhone gebruikt zijn eigen software, iOS. Een groot voordeel is dat iOS een stuk minder gevoelig is voor virussen. De kans dat je op je iPhone een virus oploopt is aanmerkelijk kleiner dan op een Android toestel. Apple houdt strak de vinger aan de pols als het gaat om beveiligingslekken in de software. Als die er al zijn dan worden ze in vrijwel alle gevallen binnen enkele weken opgelost.

De modellen volgen elkaar snel op
Apple zit zeker niet stil als het gaat om het introduceren van nieuwe modellen. Ben je nog maar net gewend aan de nieuwste iPhone en dan wordt er alweer hard gewerkt aan de opvolger. De meeste iPhone gebruikers hebben in 2017 een iPhone 5 of 6. De die-hard fans die er een flink bedrag voor over hebben zijn de trotse bezitter van de iPhone 7 of 8. Vaak loont het de moeite om even een tijdje te wachten met het aanschaffen van een nieuwe iPhone. Omdat er steeds nieuwe modellen worden geïntroduceerd zakt de prijs van de voorgangers best snel. Als je niet gebrand bent op de nieuwste snufjes voldoet een iPhone van 1 of 2 jaar geleden ook prima.

De voor- en nadelen op een rijtje:

+             Strak design
+             Vrijwel ongevoelig voor virussen
+             Uitstekende camera
+             Kraakhelder beeldscherm

–              Vrij duur in aanschaf
–              Niet op te laden met standaard stekker vanwege afwijkende aansluiting
–              Niet geschikt voor Android apps vanwege eigen besturingssysteem

 

De nieuwste Apple smartphone is de Iphone X.